Wat is Wft Schade Zakelijk?

Wanneer je als schadeadviseur werkt of dit van plan bent, dien je volgens de Wet op Financieel Toezicht (Wft) in het bezit te zijn van het Wft-certificaat Schade Zakelijk. Deze wet is in het leven geroepen om consumenten te beschermen, zij vertrouwen immers een hoop geld toe aan een financiële instelling.

Het certificaat straalt tevens naar de klant uit dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om hen te voorzien van een passend financieel advies. Om het Wft-certificaat in ontvangst te mogen nemen, dien je het Wft-examen Schade Zakelijk met succes af te leggen.

Om je hier op voor te bereiden, kun je je inschrijven voor de Wft-opleiding. De opleiding behandelt alle onderdelen die op het examen voorkomen. Ook kun je hier alvast oefenen met de stof vragen stellen. 

Wft Schade Zakelijk

Met het Wft-certificaat Schade Zakelijk op zak ben je bevoegd om zakelijke klanten te adviseren over verschillende schaderisico’s. Je bemiddelt in zakelijke schadeverzekeringen en kunt onderscheid maken tussen materiële en vermogensbeschermende schadeverzekeringen. 

Behaal alle Wft modules!

Wft Schade Zakelijk oefenexamen

Om je voor te bereiden op het Wft-examen Schade Zakelijk kun je een oefenexamen maken. De vraagsoorten uit het oefenexamen zijn het hetzelfde als in het echte Wft-examen.

Op die manier kom je niet tijdens het maken van het examen voor onverwachte verrassingen te staan en vergroot je jouw slagingskansen. Daarnaast dient het oefenexamens als een test om erachter te komen of je de examenstof voldoende beheerst. 

De vragen uit het oefenexamen kun je onbeperkt herhalen. Zo leer je van je fouten en streef je naar verbetering. Daarnaast ontvang je op iedere gemaakte vraag uitgebreide feedback. Hierdoor weet je wat je fout gedaan hebt en waarom, zodat je dit in de toekomst weet te voorkomen. 

Wat is Wft Schade Zakelijk?

Wft Schade Zakelijk slagingspercentage

Het slagingspercentage van het Wft-examen Schade Zakelijk liggen in vergelijking met de andere Wft-modules erg hoog. Namelijk: 61,5%. Bij het Wft-examen Pensioen ligt het slagingspercentage bijvoorbeeld maar op 51,6%.

Veelgestelde vragen:

Wat houdt de module Wft Schade Zakelijk precies in?

Aan de hand van de module Wft Schade Zakelijk behaal je je Wft-certificaat Schade Zakelijk. Deze heb je, volgens de Wet op Financieel Toezicht (Wft) nodig wanneer je binnen de financiële sector wilt werken als schadeadviseur.

De wet stelt dat iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening in het bezit dient te zijn van een of meerdere Wft-certificaten. Deze wet is door de Rijksoverheid in het leven geroepen om de consument te beschermen. De consument vertrouwt namelijk veel geld toe aan een financiële instelling.

Tevens straalt het certificaat uit dat een financieel adviseur beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om de klant van een passend financieel advies te voorzien. 

Je ontvangt het certificaat wanneer je het Wft-examen behaalt. Ter voorbereiding op het examen wordt er sterk aangeraden om de Wft-opleiding te volgen.

De Wft-module Schade Zakelijk biedt daarnaast ook oefenexamens en een examentraining aan als extra voorbereiding. De opleiding stoomt je klaar op het examen door te voorzien in alle nodige kennis en vaardigheden om het examen te halen.

Wanneer je opleiding doorlopen hebt en je hebt het examen behaald, ben je in staat om zakelijke klanten te adviseren over verschillende schaderisico’s. Daarnaast kun je bemiddelen in zakelijke schadeverzekeringen en kunt onderscheid maken tussen materiële en vermogensbeschermende schadeverzekeringen. 

Is er een opleiding alvorens het maken van het examen Wft Schade Zakelijk? 

Ja, er is zeker een opleiding beschikbaar. Er wordt zelfs sterk aangeraden om eerst deze opleiding te volgen alvorens je deelneemt aan het examen. De opleiding voorziet je namelijk van alle relevante kennis en vaardigheden die je nodig hebt om het examen te halen.

Tijdens de opleiding leer je alle onderdelen en onderwerpen waarop je tijdens het examen getoetst wordt. Daarnaast biedt de opleiding de mogelijkheid om oefenexamens te maken.

Deze oefenexamens zijn vergelijkbaar met het echte examen, zodat je weet wat je ongeveer kunt verwachten van het examen. Daarnaast biedt de opleiding voldoende tijd tot het stellen van al jouw vragen. 

Wanneer je de opleiding hebt afgerond, ben je er klaar voor om deel te nemen aan het examen. Je beschikt nu over alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te gaan als schadeadviseur.

Dit houdt in dat je in staat bent om zakelijke klanten te adviseren over verschillende schaderisico’s. Daarnaast kun je bemiddelen in zakelijke schadeverzekeringen en kunt onderscheid maken tussen materiële en vermogensbeschermende schadeverzekeringen.