Wat is Wft Hypothecair Krediet?

Wanneer je wilt werken in de wereld van hypotheken, bijvoorbeeld als hypotheekadviseur, dien je volgens de wet in het bezit te zijn van het Wft-certificaat Hypothecair Krediet.

Als hypotheekadviseur breng je de behoefte van de klant in kaart en voorzie je hen van een kwalitatief financieel advies. Het Wft-certificaat houdt in dat je over de juiste kennis en deskundigheid beschikt om te kunnen adviseren. 

Wft staat voor Wet op Financieel Toezicht. Deze wet is door de Rijksoverheid in het leven geroepen om de consument te beschermen, aangezien hij of zij een grote som geld aan een financiële instelling toevertrouwt. In de wet staat dat iedereen die werkt in de financiële dienstverlening in het bezit dient te zijn van een of meerdere Wft-certificaten.

Het certificaat wekt tevens bij de consument de indruk dat de werknemer over de juiste kennis en vaardigheden beschikt.  Door het Wft-examen Hypothecair Krediet met succes af te leggen, kom je in het bezit van het Wft-certificaat.

Om je goed voor te bereiden op dit examen, wordt er sterk aangeraden om eerst de bijbehorende Wft-opleiding te volgen. De opleiding behandelt namelijk alle onderwerpen die op het examen voorkomen. Tevens kun je tijdens de opleiding oefenen met examengerichte vragen. 

Wft Hypothecair Krediet

Behaal alle Wft modules!

Oefenexamen Wft Hypothecair Krediet

Als voorbereiding op het Wft-examen Hypothecair Krediet, is er de mogelijkheid tot het maken van oefenexamens. De oefenexamens hanteren dezelfde vraagsoorten als het echte examen.

Dat maakt dat je ongeveer weet wat je te wachten staat en niet voor onverwachte verrassingen komt te staan tijdens het examen. Je kunt het oefenexamen ook zien als test, om erachter te komen of de stof wel voldoende beheerst. 

De oefenexamens bieden de mogelijkheid tot het onbeperkt herhalen van de vragen. Zo leer je van je fouten en voorkom je die op het echte examen. Daarnaast ontvang je op alle gemaakte vragen uitgebreide feedback. Ook hier leer je weer van. 

Is de module Wft Hypothecair Krediet moeilijk? 

De module Wft Hypothecair Krediet is in principe niet moeilijk en voor iedereen toegankelijk. De voorwaarde hierbij is wel dat je genoeg inzet en motivatie toont. Daarbij is een goede voorbereiding cruciaal. Aan de hand van de Wft-opleiding kun je je voorbereiden.

Wft Hypothecair Krediet | Wat is Hypothecair Krediet

Daarnaast zijn er oefenexamens die je kunt maken en kan je deelnemen aan de examentraining. Tijdens de opleiding leer je stapsgewijs alle onderwerpen die het examen toetst. De studiebelasting is vrij laag. Dat maakt het makkelijk om de module bij te benen. 

Wat is het slagingspercentage van de module Hypothecair Krediet?

Het slagingspercentage ligt, ten opzichte van de andere Wft-modules, niet erg hoog. Het percentage dat slaagt bevat 39,2%. Dit in vergelijking met bijvoorbeeld de module Wft Inkomen: 66,7%. 

Veelgestelde vragen:

Wat houdt de module Wft Hypothecair Krediet precies in?

Wanneer je aan de slag wilt als hypotheekadviseur is het volgens de Wet op Financieel Toezicht (Wft) verplicht om in het bezit te zijn van een Wft-certificaat. Dit certificaat behaal je door het Wft-examen uit de module Wft Hypothecair Krediet te halen. De module omvat de opleiding, oefenexamens, een examentraining en het examen.

De Wet op Financieel Toezicht is in het leven geroepen door de Rijksoverheid om de consument in bescherming te nemen. Tegen bijvoorbeeld oplichting. De consument vertrouwt namelijk veel geld toe aan een financiële instelling.

Tevens straalt het certificaat naar de klant uit dat de financieel adviseur beschikt over enige deskundigheid om de klant van een passend financieel advies te kunnen voorzien. 

Nadat je het Wft-examen met een voldoende behaalt, kom je officieel in het bezit van het Wft-certificaat Hypothecair Krediet. Om je op dit examen goed voor te bereiden, wordt er sterk aangeraden om voorafgaand aan het examen de Wft-opleiding te volgen.

Deze opleiding behandelt namelijk alle onderwerpen en onderdelen waarop je getoetst wordt op het examen. Ook biedt de opleiding de mogelijkheid tot het maken van oefenexamens, zodat je alvast kunt oefenen met de verschillende vraagsoorten uit het examen. Daarnaast is er voldoende ruimte tot het stellen van vragen.

Wanneer je opleiding gevolgd hebt en je hebt het examen behaald, beschik je over de capaciteiten om de behoefte van de klant in kaart te brengen en op basis hiervan de klant van een kwalitatief goed advies te voorzien. 

Is er een opleiding alvorens het maken van het examen Hypothecair Krediet?

De module Wft Hypothecair Krediet biedt inderdaad een Wft-opleiding aan. Deze opleiding bereidt je voor op het examen door te voorzien in alle nodige kennis en vaardigheden.

Er wordt dan ook sterk aangeraden om eerst de opleiding te volgen alvorens je je inschrijft voor het examen. De opleiding behandelt alle onderdelen en onderwerpen waarop je tijdens het examen getoetst wordt. Daarnaast biedt de opleiding oefenexamens aan, zodat je alvast kunt oefenen met de vraagsoorten.

Op die manier weet je wat je ongeveer te wachten staat. Ook biedt de opleiding voldoende ruimte om vragen te stellen over de stof of over het examen. 

Wanneer je de opleiding hebt afgerond, ben je er klaar voor om deel te nemen aan het examen. Je beschikt nu over alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te gaan als hypotheekadviseur. Je beschikt nu over alle capaciteiten om de behoefte van de klant in kaart te brengen en op basis hiervan de klant van een kwalitatief goed advies te voorzien.