Alles over de module Wft Zorg

Wat is Wft Zorg? 

Adviseer je klanten met betrekking tot een zorgverzekering? Dan dien je in het bezit te zijn van het Wft-certificaat Zorg. Wft staat voor Wet op Financieel Toezicht. Deze wet stelt dat iedereen die werkzaam is in de financiële sector in het bezit dient te zijn van een Wft-certificaat.

Dit certificaat geeft je de bevoegdheid om klanten te voorzien van een financieel advies. Daarnaast straalt dit certificaat naar de klant uit dat je beschikt over de juiste deskundigheid. 

Het Wft-certificaat Zorg behaal je door het Wft-examen met succes af te leggen. Er wordt aangeraden om voorafgaand aan dit examen de bijbehorende Wft-opleiding te doorlopen. De opleiding voorziet je van alle nodige kennis en vaardigheden.

Wft Zorg

Met het Wft-certificaat Zorg op zak ben je bevoegd om klanten te adviseren over collectieve en individuele zorgverzekeringen. Daarnaast weet je alles uit te leggen over ziektekostenverzekeringen en het zorgstelsel in Nederland.

Je kent het verschil in acceptatiebeleid van basisverzekeringen en aanvullende pakketten. Tot slot kun je alle vragen rondom zorgverzekeringen beantwoorden. 

Wft Zorg certificaat

Nadat je de Wft-opleiding Zorg doorlopen hebt, schrijf je je in voor het Wft-examen Zorg. De opleiding heeft je hier optimaal op voorbereid door je te voorzien van alle nodige kennis en vaardigheden. Daarnaast biedt de opleiding je vele oefenmogelijkheden aan.

Op het moment dat je een voldoende haalt op het examen, ben je officieel in het bezit van het Wft-certificaat Zorg. Het certificaat geeft je de bevoegdheid om klanten te adviseren over collectieve en individuele zorgverzekeringen. Dit certificaat is een vereiste om deze functie uit te mogen voeren en staat in de Wet op Financieel Toezicht (Wft). 

Wft Zorg oefenexamen 

Als oefening en optimale voorbereiding op het examen, zijn er oefenexamens die je kunt maken. De vraagsoorten zijn bijna identiek aan het echte Wft-examen Zorg. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het maken van het examen niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Wat is Wft Zorg?

Je weet wat je ongeveer te wachten staat. De vragen uit het oefenexamen kun je onbeperkt herhalen. Daarnaast ontvang je uitgebreide feedback op alle gemaakte vragen, zodat je leert van je fouten en streeft naar continue verbetering. 

Wft Zorg oefenvragen 

Tijdens de opleiding en oefenexamens is er ruim de mogelijkheid om te oefenen met examengerichte vragen. Deze oefenvragen laten je alvast proeven van het echte examen. Tevens is het een goede test om erachter te komen of je de theorie voldoende beheerst om het examen tot een goed einde te brengen. Hieronder twee voorbeelden van oefenvragen:

‘Bij welke instantie kan de zorgtoeslag worden aangevraagd?’

‘Tim heeft een vraag over zijn levensverzekering en over zijn zorgverzekering. Beide verzekeringen zijn afgesloten via dezelfde verzekeraar. Welke vraag mag de adviseur Zorg voor Tim beantwoorden?’

Wft Zorg diploma 

Wanneer de je Wft-opleiding Zorg doorlopen hebt en je hebt het examen behaald, ben je officieel in het bezit van het Wft-diploma Zorg. Met dit diploma op zak kun je bijvoorbeeld aan de slag als adviseur zorgverzekering of als medewerker bij een financieel dienstverlener met inhoudelijk klantcontact op dit gebied.

Het diploma geeft je de bevoegdheid om klanten van een passend advies te voorzien over collectieve en individuele zorgverzekeringen. Daarnaast weet je alles uit te leggen over ziektekostenverzekeringen en het zorgstelsel in Nederland.

Je kent het verschil in acceptatiebeleid van basisverzekeringen en aanvullende pakketten. Tot slot kun je alle vragen rondom zorgverzekeringen beantwoorden.

Is de module Wft Zorg moeilijk? 

De module Wft Zorg is niet moeilijk. Uiteraard hangt dit af van jouw voorbereiding, inzet en motivatie. Door de Wft-opleiding vooraf te volgen, oefenexamens te maken en je in te schrijven voor een examentraining verhoog je jouw slagingskansen enorm. Volgens het CDFD slaagden in de periode april 2020 tot september 2020 67,8% van alle examenkandidaten.

Wat houdt de module Wft Zorg precies in? 

De module Wft Zorg is bedoeld voor iedereen die op het gebied van zorgverzekeringen advies wil geven aan klanten. In dit geval dien je namelijk in het bezit te zijn van het Wft-certificaat Zorg.

Deze behaal je door het Wft-examen Zorg met succes af te leggen. Dit is een wettelijke eis en staat in de Wet op het Financieel Toezicht (Wft). Het certificaat geeft aan dat je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om de klant te voorzien van een kwalitatief goed financieel advies. 

Om je voor te bereiden op het examen, kun je je inschrijven voor de Wft-opleiding Zorg. De module Wft Zorg omvat de opleiding, oefenexamens, een examentraining en het examen. De opleiding voorziet je van alle nodige kennis en vaardigheden waarop het examen je ook toetst.

Nadat je het certificaat op zak hebt, ben je bevoegd om klanten te adviseren over collectieve en individuele zorgverzekeringen. Daarnaast weet je alles uit te leggen over ziektekostenverzekeringen en het zorgstelsel in Nederland.

Je kent het verschil in acceptatiebeleid van basisverzekeringen en aanvullende pakketten. Tot slot kun je alle vragen rondom zorgverzekeringen beantwoorden. 

Is er een opleiding alvorens het maken van het examen Wft Zorg? 

Die is er zeker. Er wordt zelfs sterk aangeraden om voorafgaand aan het examen de Wft-opleiding Zorg te volgen. Deze opleiding bereidt je voor op het examen door te voorzien in alle nodige kennis en vaardigheden. Stapsgewijs leer je alle onderdelen en onderwerpen die ook voorkomen op het Wft-examen Zorg.

Daarnaast is er de mogelijkheid tot het maken van oefenexamens. Deze oefenexamens lijken sterk op het echte examen, doordat ze dezelfde vraagsoorten bevatten. Zo weet je wat je ongeveer kunt verwachten van het examen. Ook is er voldoende tijd voor het stellen van vragen. 

Wanneer je de opleiding geheel hebt doorlopen, ben je bevoegd om klanten te adviseren over collectieve en individuele zorgverzekeringen. Daarnaast weet je alles uit te leggen over ziektekostenverzekeringen en het zorgstelsel in Nederland.