Alles over de module Wft Schade Particulier

Wat is Wft Schade Particulier? 

Wil je aan de slag als schadeadviseur? Bij een particuliere verzekering? Dan dien je in het bezit te zijn van het Wft-certificaat Particulier. Wft staat voor Wet op Financieel Toezicht. Deze wet is in het leven geroepen om de consument te beschermen tegen bijvoorbeeld oplichting en geldt voor financiële dienstverleners.

De consument vertrouwt namelijk een hoop geld toe aan een bepaalde financiële instelling. De Wft stelt dat iedereen die werkzaam is in de financiële wereld in het bezit dient te zijn van een of meerdere Wft-certificaten.

Het certificaat verzekert consumenten ervan dat je als adviseur beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om hen van een goed financieel advies te kunnen voorzien. 

Wft Schade Particulier

Met een Wft-certificaat Schade Particulier op zak mag je jezelf schadeadviseur noemen. Als schadeadviseur bemiddel je in particuliere schadeverzekeringen zoals auto-, woon-, reis-, rechtsbijstand- en vele andere verzekeringen.

Het certificaat behaal je door het Wft-examen Schade Particulier met een voldoende te behalen. Je bereidt je hierop door de bijbehorende Wft-opleiding te volgen. Gedurende deze opleiding leer je alle benodigde kennis en vaardigheden die het examen zal toetsen. 

Behaal alle Wft modules!

Wft Schade Particulier examen

Om in het bezit te komen van de Wft-beroepskwalificatie Schade Particulier dien je het Wft-examen Basis en Schade Particulier met een voldoende te behalen. Met beide certificaten op zak mag je officieel aan de slag als schadeadviseur.

Het Wft-examen Schade Particulier duurt in totaal 120 minuten en bevat 49 examenvragen. De vragen zijn onderverdeeld in drie onderdelen, te weten: kennis en begrip (25 vragen), vaardigheden en competenties (22 vragen) en professioneel gedrag (2 vragen). De onderwerpen die voorkomen op het examen gaan bijvoorbeeld over: 

  • Materiële verzekeringen;
  • Vermogensbeschermende schadeverzekeringen; 

en

  • Zorg- en ongevallenverzekeringen.

Wil je met genoeg zelfvertrouwen deelnemen aan het examen? Schrijf je dan vooraf in voor de Wft-opleiding Schade Particulier. Deze opleiding stoomt je klaar voor het examen door je te voorzien van benodigde kennis en vaardigheden. Daarnaast ontvang je gedurende de opleiding examengerichte tips. 

Wat is Wft Schade Particulier?

Het examen maak je op een van de fysieke testlocaties in Nederland. Kies voor het gemak een locatie die dicht bij jou in de buurt zit. Je kunt het examen doordeweeks of op een zaterdag maken, overdag of in het weekend. Nadat je het examen gemaakt hebt, ontvang je binnen 48 uur het resultaat van DUO. 

Wft Schade Particulier Oefenexamen 

Door de Wft-oefenexamens Schade Particulier te maken, bereid je je optimaal voor en vergroot je je slagingskansen enorm. De vragen uit het oefenexamen komen namelijk sterk overeen met de vragen uit het echte examen.

Op die manier kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan tijdens het maken van het examen, doordat je al ongeveer weet wat je te wachten staat. Het oefenexamen biedt jou de mogelijkheid tot het onbeperkt herhalen van alle vragen.

Op die manier leer je van je fouten en blijf je jezelf continue verbeteren. Daarnaast ontvang je op elke gemaakte vragen uitgebreide feedback. Zo weet je precies wat je bijvoorbeeld fout gedaan hebt, waarom je dit fout hebt gedaan en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen. 

Is de module Wft Schade Particulier moeilijk? 

De module Wft Schade Particulier is voor iedereen goed te doen. De een heeft misschien meer voorbereiding en uitleg nodig dan de ander, maar uiteindelijk is de module voor iedereen haalbaar. De voorwaarde is wel dat je je voldoende inzet en motiveert.

De module vindt stapsgewijs plaats en er is genoeg ruimte voor het stellen van vragen. Dat maakt dat de module erg laagdrempelig en toegankelijk is voor iedereen. Daarnaast biedt de module ook voldoende oefenmateriaal aan, zoals oefenvragen, oefenexamens en een examentraining.

Zodoende kun je je optimaal voorbereiden. De studiebelasting ligt tevens niet heel hoog, zodat het je niet te veel inspanning kost om bij te blijven.

Wat houdt de module Wft Schade Particulier precies in? 

De module Wft Schade Particulier is erop gericht om je Wft-certificaat Schade Particulier te behalen. Deze heb je nodig wanneer je werkzaam bent in de financiële sector en je wilt aan de slag als schadeadviseur.

Dat staat in de Wet op Financieel Toezicht (Wft). Deze wet geldt bijna voor de gehele financiële sector en is bedoeld om de consument te beschermen tegen bijvoorbeeld oplichting. Daarnaast geeft het certificaat aan dat je als financieel adviseur beschikt over de juiste deskundigheid om een klant te voorzien van een financieel advies. 

Het certificaat behaal je door een voldoende te halen op het Wft-examen Schade Particulier. De Wft-module bestaat uit de opleiding, oefenexamens, een examentraining en het examen. De opleiding en oefenexamens dienen als voorbereiding op het examen.

Er wordt dan ook aangeraden om hier gebruik van te maken. De opleiding stoomt je klaar op het examen en voorziet je van alle nodige kennis en vaardigheden waar het examen je op toetst.

Wanneer je de opleiding gevolgd hebt en je hebt het examen behaald, mag je jezelf schadeadviseur noemen. Je bemiddelt dan in particuliere schadeverzekeringen, zoals auto-, woon-, reis-, rechtsbijstand- en vele andere verzekeringen. 

Is er een opleiding alvorens het maken van het examen Wft Schade Particulier?

Ja, die is er zeker. De Wft-opleiding Schade Particulier. Deze opleiding stoomt je als het ware klaar op het examen. Om die reden wordt er ook aangeraden om eerst de opleiding te doorlopen, alvorens je deelneemt aan het examen.

Tijdens de opleiding worden alle onderwerpen en onderdelen behandeld waarop je getoetst wordt op het examen. De opleiding biedt tevens de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Ook kun je oefenexamens maken om je extra voor te bereiden.

De oefenexamens lijken sterk op het echte examen, doordat ze dezelfde vraagsoorten bevatten. Zo weet je ongeveer wat je kunt verwachten en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan tijdens het examen. 

Wanneer je de opleiding voltooid hebt, ben je er klaar voor om deel te nemen aan het examen. Dit betekent dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om te kunnen bemiddelen in particuliere schadeverzekeringen, zoals auto-, woon-, reis-, rechtsbijstand- en vele andere verzekeringen.