Bespaar geld met de goedkoopste reisverzekering

Geld besparen is voor veel mensen een belangrijk ding. Je wilt niet teveel geld uitgeven, maar juist veel sparen of aan iets uitgeven wat echt nodig (of heel leuk) is. Zo kan je bijvoorbeeld naast je werk enquêtes invullen om een zakcentje extra bij te verdienen. Ook kun je besparen op verschillende dagelijkse dingen. Denk bijvoorbeeld aan besparen op boodschappen, naar werk op de fiets of een reisverzekering vergelijken. Wat een reisverzekering is en waarom het belangrijk is om af te sluiten? Wij zochten alles over reisverzekeringen voor je uit. Lees het hier en bespaar vandaag nog! 

Wat is een reisverzekering nu precies? 

Een reisverzekering is een verzekering voor bepaalde spullen en jezelf voor als je op reis gaat. Onverwachte situaties zoals ongelukken of beschadigingen aan voorwerpen kunnen altijd voorkomen op reis. Je wilt zo min mogelijk aan het toeval overlaten en verzekert je dus voor deze onvoorziene situaties. 

Een reisverzekering heeft verschillende dekkingen en kunnen ook per aanbieder veranderen. De meeste reisverzekeringen hebben standaard in hun dekking zitten: materiële schade zoals bijvoorbeeld aan je bagage, persoonlijke ‘schade’ zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) en een vergoeding voor onvoorziene kosten. Onvoorziene kosten kunnen bijvoorbeeld een opsporing of reddingsactie zijn. 

Waarom heb ik een reisverzekering nodig?

Een reisverzekering biedt rust en zekerheid wanneer je op reis gaat. In negen van de tien gevallen zal er waarschijnlijk geen onverwachte vervelende gebeurtenis gebeuren. Mocht er echter wel een ernstig ongeval zijn, dan wil je op alles voorbereid zijn. Denk aan het krijgen van hulp in een buitenlands ziekenhuis of onverwachte torenhoge kosten voor een reddingsactie. Dit wil je niet onverzekerd meemaken, omdat het hoge kosten met zich meebrengt of je anders geen hulp krijgt van bepaalde instanties. 

Een reisverzekering zorgt al voor een paar euro’s per dag of maand, afhankelijk of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering hebt, voor een stuk meer zekerheid. Hierdoor kan je zorgeloos genieten van jouw reis.

Wat is het beste? Een doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Een reisverzekering kun je afsluiten voor twee verschillende tijdsduren: een kortlopend of doorlopend. 

De kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde reisperiode voor korte duur, bijvoorbeeld voor een zonvakantie naar Spanje voor twee weken of een citytrip naar Berlijn. Bij een kortlopende reisverzekering betaal je meestal de premie per dag dat je op reis bent.  

Bij een doorlopende reisverzekering ga je gedurende het hele jaar goed verzekerd op reis. Het is de ideale verzekering als je langer dan 3 weken op vakantie gaat of meerdere keren per jaar het vliegtuig pakt naar bijvoorbeeld een eigen vakantiehuisje.

Wat zit er in een reisverzekering?

Een reisverzekering verzekert jou en/of jouw eigendommen tijdens je vakantie of weekendje weg. De basisdekking van een reisverzekering biedt doorgaans hulpverlening en dekking voor extra kosten die je moet maken als gevolg van bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of overlijden. In de beste reisverzekering kunnen ook andere facetten verzekerd zijn. We zetten een aantal voorbeelden voor u op een rij.

  • Schade, verlies of diefstal van je bagage;
  • Extra kosten als je naar het ziekenhuis moet;
  • Je terugreis bij ziekte of een ernstig ongeluk. Of als een dierbare overlijdt;
  • Extra reis- of verblijfkosten door natuurgeweld;
  • Bagageschade door slijtage of ouderdom;
  • Je lette niet goed op je spullen;
  • Verlies of diefstal van je reispapieren;
  • Schade aan je bagage door slordig gedrag.

Dit is slechts een greep uit de vele dekkingen die een reisverzekering kan bieden. Kijk goed welke verzekeraar welke dekkingen aan biedt per verzekering. Zo stem je jouw wensen en eisen perfect af.

De beste reisverzekering 

De beste reisverzekering voor jou is afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo is het belangrijk om in kaart te brengen hoelang je de verzekering nodig hebt, wat je verzekerd wilt hebben, waar deze verzekering geldt en wat de voorwaarden zijn. 

Ga je bijvoorbeeld voor twee weken op wintersport, in de zomer naar Australië en af en toe een citytrip tussendoor? Dan wil je waarschijnlijk een wereldwijde, doorlopende reisverzekering, met wintersportdekking en je verzekeren tegen diefstal en bagage. Mocht je slechts een keer in het jaar een week weggaan naar de zon in Spanje, dan voldoet een kortlopende reisverzekering met enkel Europa-dekking. 

Breng daarom goed in kaart wat jouw wensen en eisen zijn bij het afsluiten van een reisverzekering en vergelijk zo nodig een paar reisverzekering met elkaar. Zo zie je welke reisverzekering het beste bij jouw vakantie(s) aansluit.  

Wat kost een doorlopende reisverzekering nu eigenlijk?

De premie voor een reisverzekering verschilt heel erg. Dit ligt aan verschillende factoren: eventuele extra dekkingen en binnen of buiten Europa.

Een reisverzekering voor enkel in Europa is veelal goedkoper dan een reisverzekering met dekkingen over de hele wereld. Daarbij moet je ook iets meer betalen met een reisverzekering met aanvullende dekking voor bijvoorbeeld extreme sporten. 

De premie voor een doorlopende reisverzekering wordt veelal per maand betaald, het hele jaar door. Dit omdat de verzekering het hele jaar geldig is. 

Een kortlopende reisverzekering betaal je meestal per dag dat je reis duurt. 

De goedkoopste reisverzekering

Wat is nu de goedkoopste reisverzekering? Ook dit hangt weer van jouw wensen en eisen af. Een reisverzekering in Europa is vaak goedkoper dan een reisverzekering met werelddekking. De beste manier om achter de goedkoopste reisverzekering (welke volledig aansluit aan jouw eisen) te komen, is een aantal reisverzekeringen met elkaar te vergelijken. Een reisverzekering vergelijken kan heel tijdrovend en veel energie kosten. Gelukkig bestaan er verschillende sites die dit voor jou kunnen doen, in een handomdraai!