Verhoog vandaag nog jouw omzet met de SEO opleiding!

Maak van jouw website makkelijk een bezoekersmagneet! Word SEO specialist en kom vandaag nog hoger in Google te staan.

Wat is SEO?

Het optimaliseren van je website voor jouw bezoekers (en voor Google). Google heeft een algoritme waar honderden factoren op invloed van zijn. Niet al deze factoren zijn bekend. De factoren die wel bekend zijn, kan je zodanig beïnvloeden dat je op een hogere positie binnen de organische zoekresultaten van Google terecht komt.

Welke ranking factoren zijn belangrijk?

Er zijn verschillende soorten ranking factoren die van invloed zijn op het algoritme van Google. Namelijk on page, en off page factoren. On page verwijst naar content en technische aspecten van jouw website. Off page omvat linkbuilding.

De bekendste on page factoren zijn:

On page ranking factoren:
kwaliteit van de websitestructuur
het creëren van kwalitatieve en relevante content;
uitstekende gebruiksvriendelijkheid.

On page factoren zijn van invloed op het inhoudelijke en technische gedeelte van jouw website. Dit gaat bijvoorbeeld om de snelheid van jouw website en jouw content.

De meest bekende off page factoren zijn:

Off page ranking factoren:
het verkrijgen van kwalitatieve en relevante links;
lokale SEO;
users reviews.

Off page factoren komt vooral neer op linkbuilding. Backlinks van andere website naar jouw website, ‘lekken’ waarde door naar jouw website. Wanneer een website die erg betrouwbaar is naar jouw site linkt, heeft dit positieve impact op jouw positie binnen de zoekresultaten.

Waarom zelf SEO doen?

SEO is gratis. Om hoge SEO-bureau kosten te besparen, voer je SEO zelf uit. Door relevante bezoekers aan te trekken, genereer je meer omzet.

Het tweede voordeel is dat je te allen tijde de controle behoudt over beslissingen die gemaakt moeten worden. Na het volgen van de training verbeter jij in een handomdraai de relevante bezoekersaantallen van jouw website. 

Als je jouw eigen SEO uitvoert, zijn er drie aspecten waar het omdraait. Content, techniek en linkbuilding. We behandelen ieder aspect uitvoerig zodat jij direct aan de slag gaat met jouw eigen SEO.

Zo werkt onze SEO opleiding

Eerst bespreken we uitgebreid ieder element van content, techniek en linkbuilding. Wij laten zien hoe wij zelf de SEO doen voor onze eigen klanten. We duiken zo veel mogelijk de praktijk in.

Relevante casuïstieken uit verschillende branches komen aan bod. Zo krijg je een inkijkje in hoe andere bedrijven hun SEO uitvoeren.

Dit komt er aan bod tijdens de opleiding SEO

Een kleine ingreep uit de onderwerpen die we gaan bespreken tijdens de zoekmachine optimalisatie opleiding:

ContentTechniekLinkbuilding
Rich contentBasis setupMethoden
Meta titel + omschrijvingIndexeerbaarheidWaarde van links bepalen
Header tagsSitemapsWat werkt, en wat niet?
AfbeeldingenSilo’sTools
AnkertekstWebsite snelheid

Ralf van Veen, #1 SEO freelancer/SEO consultant van Nederland

SEO specialisten blijven iedere dag op de hoogte van SEO veranderingen en updates vanuit Google. Dit vergt tijd en energie. Gelukkig hoef jij dat niet zelf te doen. 

De cursus wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.