Geld verdienen door te beleggen in Bitcoin

Geld verdienen door te beleggen in Bitcoin. We horen er steeds meer over op het nieuws of van mensen die we kennen. Misschien heb je al eerder overwogen om het zelf eens een kans te geven. Maar hoe beleg je zo goed en veilig mogelijk in Bitcoin? In dit artikel leggen we uit hoe je veilig geld kan verdienen met Bitcoin. 

Wat is Bitcoin nu precies?

We leggen eerst uit wat deze munt nu precies is. Bitcoin (afgekort BTC) is een cryptovaluta en een mondiaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Een digitale munt, die (heel) veel waard is. Veel mensen willen daarom ook graag in de Bitcoin beleggen. Het is een manier om in een korte tijd een hoop geld te verkrijgen of om te sparen voor later. 

Echter is het wel belangrijk dat je de BTC veilig koopt en de wisselende koers goed in de gaten houdt. Wanneer je dit goed doet, verdien jij gemakkelijk geld. Nu meer over het beleggen.

Bitcoin in hand

Veilig beleggen in Bitcoin 

Beleggen in Bitcoin doe je door gebruik te maken van een broker. Een broker is een van de twee rollen die een lid van de effectenbeurs kan vervullen (de ander is een dealer). 

Momenteel zijn er meer dan tien brokers in Nederland en België actief. Bij deze brokers kun je eenvoudig en veilig in Bitcoin beleggen. 

Het kiezen van een geschikte broker hangt af van jouw persoonlijke wensen, eisen en intenties met de online valuta. Om te bepalen of een Bitcoin broker geschikt is voor jou, moet je rekening houden met de volgende zaken:

 • De hoogte van de handelskosten die gerekend wordt. Op de volgende website kun je Bitcoin prijzen vergelijken en precies zien wie op dit moment de laagste Bitcoin prijs biedt.
 • Hoe snel levert de broker BTC?
 • Is er een mobiele app voor jou beschikbaar?
 • Hoe groot is het assortiment, als je van plan bent om in andere digitale valuta te investeren.
 • Een goede (Nederlandse) klantenservice.
 • Vanaf wanneer vindt er een verificatie plaats?
 • Welke betaalmethodes worden aangeboden (iDEAL, Bancontact of creditcard)?

Veel brokers in Nederland en België hebben hun systeem zo ingericht dat het erg makkelijk is geworden om in Bitcoin te beleggen door gebruik te maken van iDEAL of Bancontact. 

Wanneer je bovenstaande punten in gedachten houdt, kun je gemakkelijk een geschikte broker vinden die perfect bij jou past.

Hoe beleggen in Bitcoin 

Wanneer jij een gratis account hebt bij een van de brokers in Nederland of België, krijg je hierbij een ‘online wallet’. Dit is een online portemonnee waar jij je Bitcoin in beheert. Om jouw account en online wallet, met hierin natuurlijk de online munt, is het belangrijk om aandacht te geven aan bepaalde zaken omtrent de Bitcoin. We zetten een aantal aandachtspunten voor je op een rij. 

 • De prijzen veranderen enorm snel. Het kan dus zo zijn dat er een prijsverschil zit tussen het selecteren van je Bitcoin en tijdens de betaling.
 • Er zitten kosten verbonden aan het kopen van Bitcoin (handelskosten en soms ook transactiekosten).
 • Over het algemeen geldt dat je geverifieerd wordt vanaf een bepaald bedrag. Iedere broker stelt hier zijn eigen eisen aan. Echter kost het bij alle brokers extra tijd. Denk aan een bankrekening verificatie of een woonplaats verificatie. Dit wordt ook wel ‘Know Your Customer’ genoemd.
 • Betalen met PayPal is vaak niet mogelijk. Bekijk daarom de mogelijkheden voor Bitcoin kopen met PayPal.
2 euro munt

Bitcoin prijs omhoog 

Houdt goed in de gaten wat de prijs van BTC doet in een bepaalde periode. Ze fluctueren enorm en daarom is er moeilijk een vaste prijs per periode aan te meten. Je ziet via een broker realtime koersen. Je ziet dus continue de huidige prijs. Je kan hier dus ook realtime en ‘live’ op in spelen.