Welkom, bij de review over het inmiddels bij iedereen wel bekende; BUX. BUX maakt veel reclame op televisie en veel mensen zullen er dan dus ook al eens van hebben gehoord.
BUX moet het voor iedereen mogelijk te maken om te beleggen. De normaal gesproken redelijk hoge drempel die andere platforms kunnen hanteren, liggen bij BUX dus redelijk laag.
Zo blijkt ook zeker als we een kijkje nemen naar de doelgroep van BUX. BUX richt zich namelijk vooral op de jongere beleggers.
Er zijn vandaag de dag erg veel mogelijkheden om online te kunnen beleggen. Het wordt steeds populairder, mensen vergaren er steeds meer kennis over en dit zie je bijvoorbeeld terug in het aantal online brokers, waar je uit zou kunnen kiezen om online te beleggen.
BUX is ook een van deze platforms, waar je je geld online zou kunnen beleggen. Logischerwijs wil je eerst meer weten over een site waar je eventueel geld gaat onderbrengen. Daarom hebben wij deze review voor je gemaakt.
Vooral omdat er tegenwoordig zoveel online brokers zijn, kan je al snel het gevoel hebben dat je door alle bomen, het bos niet meer kunt zien. Het is voor elke belegger van belang, dat je de verschillende brokers met elkaar vergelijkt, voordat je een keuze maakt.
Breng voor jezelf de kosten en de aandelen van de online broker in kaart en kies de broker die op verschillende punten het beste bij je past.
In dit artikel geven we je meer informatie over BUX. Hoe werkt BUX precies en wat zijn bijvoorbeeld de voor- en nadelen van BUX? Je leest het hieronder.
Beleggen met Bux, hoe werkt het?
Als je gebruik maakt van BUX, kun je kiezen tussen de 3 platforms die BUX aanbiedt om je kans te wagen op de beleggersmarkt. BUX biedt het platform BUX X, BUX Crypto en BUX Zero aan, welke allemaal mobiele applicaties zijn.
Het is misschien handig om te weten dat BUX het alleen bij Apps heeft gehouden en er is dan ook geen browserversie van deze platforms van BUX. Dit betekent in de praktijk dus dat je alleen gebruik van BUX zou kunnen maken, als je dit via een mobile device doet zoals je smartphone of tablet.
BUX X
De oudste en ook nog wel voor de meeste mensen de meest vertrouwde app van BUX is het BUX X platform. Dit platform is speciaal ontwikkeld om CFD’s te kunnen verhandelen. (CFD staat voor Cotracts for Difference).
Je kunt ze zien als derivaten van aandelen, of van ETF’s (ETF staat voor Exchange Traded Fund). Dit betekent dan ook dat je, als je overgaat tot het kopen van een CFD, je dit aandeel niet daadwerkelijk bezit. Je handelt in plaats hiervan in een derivaat van dit aandeel. Jij doet een speculatie over de koers waar dit aandeel heen gaat. Je zou dus kunnen speculeren dat het aandeel stijgt en je koopt hiervoor een CFD. Als de koers dan inderdaad stijgt, kun jij wist maken. Als het aandeel niet stijgt dan lijd je verlies.
Als je in CFD’s handelt, kun je de hefboomoptie gebruiken. Met deze optie zou je met een kleine inleg, toch veel winst kunnen maken, maar hier zitten wel risico’s aan verbonden en je kunt je inleg dus sneller verliezen. Om je eigen verlies te beperken, zou je gebruik kunnen maken van een stop-loss optie.
BUX Crypto
De jongste van de familie BUX, is BUX Crypto. Deze richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, geheel op het verhandelen van de populaire cryptomunten.
Cryptomunten worden steeds populairder en staan de laatste tijd vooral bekend om de enorme stijgingen die een Cryptovaluta kan maken, maar ook de dalingen hiervan liegen er niet om.
Cryptovaluta, is een digitale muntvorm die je ook kunt gebruiken om in het echt iets mee af te rekenen. Natuurlijk is dit niet overal het geval en je kunt de Cryptovaluta dus ook niet op zak hebben.
Veruit de meeste van deze Cryptovaluta, werken volledig via een zogenaamde blockchain technologie. Dit kun je zien als een enorme database, waar alle transacties in kunnen worden opgeslagen. Een dergelijke blockchain wordt goed beveiligd door cryptografie.
Deze technologie ziet er veelbelovend uit, en er zijn dan ook erg veel experts binnen deze wereld die graag hun kans wagen binnen de wereld van de Cryptovaluta.
BUX Zero
Als je via BUX wil handelen in aandelen en ETF’s, dan moet je bij BUX Zero zijn. De naam heeft dit platform te danken aan het bedrag wat er wordt gerekend door BUX Zero, voor de tradersproducten.
BUX Zero is de 2e app die doo BUX in het leven wordt geroepen. Dit gebeurde recentelijk in 2019.
De verschillende platforms van BUX, zijn wel specifiek voor de eigen producten te gebruiken en als je BUX Zero gebruikt, maar ook eens in Cryptovaluta wil handelen, dan zul je toch echt de BUX Crypto app moeten gebruiken.
Je kunt op BUX Zero dus echt alleen traden in ETF’s en aandelen.
Door het kopen van een aandeel via bijvoorbeeld BUX Zero, dan koop je eigenlijk een klein deel van het bedrijf. Wat de koers van deze aandelen is, wordt bepaald door de prestaties van het bedrijf. Als het bedrijf het goed doet, dan zal de waarde van jouw aandelen ook stijgen. Andersom is dit echter ook het geval. Gaat het even niet zo goed, of staat het bedrijf negatief in de media, dan is de kans heel groot dat de waarde van de aandelen flink zal dalen.
Beleggen bij BUX en de tarieven
Waar jouw keuze ook op valt uiteindelijk, let altijd op de kosten die in rekening worden gebracht door de verschillende platforms. Zo kom je niet achteraf voor vervelende verrassingen te staan als je bijvoorbeeld een order wil plaatsen of je winst wilt laten uitkeren.
Omdat ook dit, een belangrijk onderdeel van brokers is, bespreken we hieronder de tarieven die BUX hanteert. Op deze manier kun je een goede vergelijking maken met andere brokers en voor jezelf de beste keuze maken.
We bespreken de ingewikkelde kostenstructuur en maken deze overzichtelijk voor je.
Tarieven BUX Zero
Allereerst bespreken we de tarieven van BUX Zero met je. De commissie en de kosten bij dit platform, zijn per type aandeel verschillend. Je hebt ook verschillende type orders, die allemaal weer verschillende kosten met zich mee kunnen brengen.
Voor veel van de Amerikaanse aandelen, rekent BUX Zero, geen commissie. Dit is bij brokers redelijk gangbaar. Je betaalt bij BUX Zero wel een commissie over aandelen die niet Amerikaans zijn.
Je kunt bij de BUX Zero app kiezen uit 3 verschillende orders om te plaatsen. Er zijn de limit orders, market orders en de zero orders. Deze laatste type orders, de Zero orders zijn doorgaans gratis. Voor de andere orders worden wel kosten in rekening gebracht.
Voor de limit en de markt orders geldt, dat er over Europese aandelen, een commissie van 1 euro wordt gerekend. Amerikaanse aandelen en Zero orders zijn dus vrij van commissie.
Tarieven BUX X
Over op de tarieven die door BUX X in rekening worden gebracht. Het platform met de focus op CFD’s. Als je over wil gaan tot het verhandelen van CFD’s, dan zitten hier vaak commissiekosten aan vast.
Er wordt geen vast bedrag gerekend voor alle aandelen. Alle aandelen hebben hun eigen prijs ook geldt dat je minder commissie hoeft te betalen bij een hogere inleg.
Je kunt rekenen op een commissie van ongeveer 0.20% op een inleg tot 500 euro. Als je meer dan 500 euro wil inleggen, dan kan de commissie tot ongeveer 0.12% worden verlaagd. Hiermee is BUX X trader dan ook zeker niet de goedkoopste.
Tarieven Bux Crypto
Tot slot bespreken we de kosten van BUX Crypto met je. Het platform van BUX, die het mogelijk maakt om met BUX te beleggen in Cryptovaluta.
De kosten liggen voor het handelen in Cryptovaluta altijd een stukje ingewikkelder. De reden hiervan is, dat je naast een reguliere cryptotrades commissie, je ook nog een commissie moet betalen over het opnemen van Cryptovaluta. Een deel van de cryptovaluta die jij opneemt, wordt door de broker in commissie gebracht.
De kosten van de commissie zijn bij BUX Crypto redelijk laag, maar de opnamekosten zijn in tegenstelling dan wel relatief hoog. Wat praktisch betekent dat het traden via BUX dus redelijk goedkoop is, maar het opnemen van Cryptovaluta is een stuk duurder.
De voor- en nadelen van BUX
We zetten hieronder nog even de voor- en nadelen van beleggen met BUX op een rijtje om een weloverwegen keuze te kunnen maken voor de broker die het beste bij jou past.
Wat een groot voordeel is van BUX, is het feit dat je bij een Nederlandse klantenservice terecht kunt met vragen en dergelijke. De platforms van BUX zijn overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik.
Verder zijn de lage commissiekosten op Cryptovaluta en op Amerikaanse aandelen ook een leuk voordeel van BUX.
Waar voordelen zijn, zijn ook nadelen te vinden en BUX is hierop geen uitzondering. Zo is niet iedereen te spreken over het feit dat er geen browserversie beschikbaar is van BUX en je dus alleen via de apps kunt traden. Als je wil switchen tussen bijvoorbeeld aandelen en crypto, dan moet je ook van app switchen, niet altijd handig voor iedereen.
Een ander nadeel van BUX, is dat de analysemogelijkheden beperkt zijn. Ook de commissie op de Europese aandelen en de hoge Cryptovaluta opnamekosten vallen niet bij iedereen in goede aarde. Ze zijn er namelijk ook zeker goedkoper.