Bitflyer is in 2014 opgericht in Japan. Ze bieden vijf munten aan tegen lage handelsprijzen. Juist dat heeft ervoor gezorgd dat Bitflyer een van de grootste cryptobeurzen is in Japan. Dit is een mooie optie voor de Amerikaanse cryptobeleggers die in de Japanse Yen willen investeren. Wanneer je alleen wilt gaan investeren in de Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic of Litecoin dan is Bitflyer zeker wat voor je.
Voor wie is de Bitflyer geschikt
Wanneer je nieuw bent in de crypto is Bitflyer een goede optie. Dit komt omdat het vertrouwde bewezen munten zijn. Natuurlijk ook wanneer je al langer met munten wilt werken. De Bitflyer is ook een alternatief op de Altcoins of wanneer iemand op een ander platform wil werken.
Door de lage prijzen van Bitflyer heeft het een voorsprong op de bekendere merken zoals Coinbase en Gemini. Coinbase en Gimini vragen behoorlijke hoge premies. Bij de aankoop van de Bitflyer betaal je 0.10%, dit is een mooie en geweldige deal, maar dat blijft natuurlijk niet zo laag.
Dit kan maar zo oplopen tot 6%. Wanneer de kosten boven de 2% zijn dan concurreer je over het algemeen met andere platformen. De educatieve middelen bij Bitflyer stellen veel minder voor als bij andere platformen. Dus het is lastig om tijdens het investeren ook te kunnen leren.
De lage kosten van Binance.us worden gewaardeerd door de gevorderde gebruikers vooral als het platform ook beschikbaar is in New York en Texas. Helaas is Binance hier niet beschikbaar. De Bitflyer biedt zijn gebruikers een uitgebreide gebruikersfunctie om op die manier de bitcoin-wallet veiliger te houden door meerdere sleutels te gebruiken om op die manier geld uit de bitcoin-wallet te verkrijgen.
Dit noemen ze ook wel een Multi-sig. Wanneer je meerdere munten wilt verhandelen dan is de Bitflyer daar niet bepaald geschikt voor. Je kunt nu eenmaal niet veel munten verhandelen via de Bitflyer. Ondanks de ervaring is het heel erg verstandig om er goed over na te denken of je dan geld erin wilt stoppen. Bij een dergelijk vluchtige aanwinst, niet eens het meest gereguleerde en veilige platform kan u beschermen tegen een potentieel grillige markt.
Voordelen en nadelen van Bitflyer
Uiteraard zitten er aan de Bitflyer ook voordelen en nadelen. Deze willen we dan ook even heel helder aangeven. Op die manier wordt het misschien wel weer een stukje duidelijker.
Voordelen van de Bitflyer
- Er zijn super lage handelskosten op het handelsplatform
- Voldoet aan de beveiligingsvereisten die gelden voor de Japanse Blockchain Association.
- Er is een mogelijkheid om crypto te komen met dollars of Yen
Nadelen van de Bitflyer
- Er zijn potentieel hoge kosten voor direct kopen of verkopen platformen ondanks dat het gratis op de markt overgebracht wordt
- Er zijn slechts vijf crypto currencies voor de handel op de markt
- Er is geen handelsparen van crypto-naar-crypto
- Het is niet beschikbaar in alle vijftig Amerikaanse staten
Beveiliging van de Bitflyer
Gelanceerd in de nasleep van de beruchte Mr. Gox-hack waarbij voor 850.000 Bitcoin werd gestolen door hackers. Daarom neemt Bitflyer de beveiliging ook heel erg serieus. Daarom mochten ze ook als eerste beurs opereren met vergunning in Japan, de VS en de E.U. Bitflyer is platinum lid van de Japanse Blockchain Association (JBA).
Hier onderscheiden ze zich mee. In feite houdt dit in dat het platform aan de beveiligings- en handelsbeperkende maatregelen voldoet wat de vereniging vereist. Bitflyer gebruikt de meest hoge versleutelingstechnologie die er beschikbaar voor is om informatie en investeringen veilig te bewaren.
Deze versleutelingstechnologie bevat een multi-sig. Dit is een proces dat meerdere sleutels nodig heeft om een cryptocurrencie-transactie te kunnen automatiseren. Door de multi-sig is de kans op een hack ook heel erg klein. Ook heeft een hacker maar één sleutel weten te ontdekken kan het in elk geval geen munten uit een portemonnee halen.
Hiervoor heb je echt meerdere sleutels nodig die bij een portemonnee zitten. En om al die sleutels van één portemonnee te hacken is bijna onmogelijk omdat ze na enige tijd wisselen van sleutel.
Bitflyer zegt ook dat het meer dan tachtig procent van de crypto van de gebruikers offline opslaat. Op die manier is de kans van een hacker alleen maar nog kleiner. Ze hebben dan geen toegang tot de grote hoeveelheden die er in de gebruikersfondsen zitten. Volgens het CER is het een onafhankelijke crypto uitwisselingsbeveiligingsbeoordelaar.
JPY crypto-aankopen in VS
Bij de meeste grote beurzen is de mogelijkheid crypto aan te kopen met fiatvaluta zoals de dollar. Over het algemeen kan het vaak alleen de lokale munt in het land zelf. Bitflyer debuteert sinds kort met grensoverschrijdende handel zodat ook Amerikaanse consumenten Bitcoin met de Japanse Yen kunnen kopen en verkopen. Bij uitbreiding krijgen ze ook toegang tot de Japanse Bitcoin markt.
Dit kan natuurlijk heel aantrekkelijk zijn voor bepaalde beleggers ziet het ook een beperkte uitrol. De Amerikaanse klanten moeten eerst bitcoin gebruiken om Yen te kopen voor je JPY op hun bitflyer account kunnen krijgen. Die kunnen ze dan gebruiken om weer meer bitcoin te kopen.
Omdat de Bitflyer JPY opnames nog niet in de VS ondersteund wordt moeten de gebruikers veel geld opnemen van hun accounts met bitcoin of dollar. En dat kan frustratie opleveren.
Kosten van de Bitflyer
Over het algemeen maken crypto currency uitwisselingen geen gebruik van maker en afnemer vergoeding. Dit noemt men ook wel Fee. Afhankelijk van welk platform je gebruikt brengt Bitflyer verschillende bedragen in rekening.
De platformen waar het dan om gaat zijn Lightning Exchange of instant buy-platform. De handelskosten van Bitflyer zijn afhankelijk van eerdere handelsvolume van dertig dagen ervoor van de belegger. Wanneer je transacties op de Lightning Exchange hebt dan zijn de vergoedingen (FEE) als volgt:
- Bij minder dan 50.000 dollar krijg je een vergoeding van 0.10%
- Bij 50.000 tot 500.000 dollar krijg je een vergoeding van 0.09 %
- Bij 500.000 tot 1 miljoen dollar krijg je een vergoeding van 0.08 %
- Bij 1 tot 5 miljoen dollar krijg je een vergoeding van 0.07 %
- Bij 5 tot 10 miljoen dollar krijg je een vergoeding van 0.06 %
- Bij 10 tot 50 miljoen dollar krijg je een vergoeding van 0.05 %
- Bij 50 tot 500 miljoen krijg je een vergoeding van 0.04 %
- Bij meer dan 500 miljoen krijg je een vergoeding van 0.03 %
Wanneer je op het instant buy platform koopt en verkoopt wordt er geadverteerd met “gratis” transacties. Maar dit is dus niet echt waar. Het platform vraagt een vergoeding tussen de 1 % en 6 % op de aankoop en verkoopprijzen. Deze worden weergegeven op de verkoop en koopdisplays.
Als je niet voorzichtig bent met de aankoop en verkoop van deze crypto, kunnen de transacties op het Bitflyer platform veel duurder zijn dan transacties op andere beurzen. Zelfs op de dure beginners platforms zoals Coinbase en Gemini.
Bij een ACH-storting of een opname bij een Amerikaanse bank zitten geen kosten en zijn er ook geen kosten voor een bankstorting. Voor de opname van een overschrijving kan wel een vergoeding gegeven worden. Wanneer je de cryptovaluta van de bitflyer uitwisseling verplaatst zitten er ook opname kosten aan vast.
Dit is vergelijkbaar met je munten opslaan in een offline bitcoin portemonnee. Wanneer je grote hoeveelheden munten wilt verplaatsen in een platform als Gemini beter. Dit platform heeft een aantal gratis opnames per maand. Dit geld dan voor de volgende munten:
- Bitcoin (BTC) opname kosten 0.0004 NTC
- Ethereum (ETH) opname kosten 0.005 ETH
- Ethereum Classis (ETC) opname kosten 0.005 ENZ.
- Litecoin (LTC) opname kosten 0.001 LTC
- Bitcoin Cash (BCH) opname kosten 0.0002 BCH
Cryptocurrencies op de Bitflyer
Op de Bitflyer worden op dit moment helaas maar vijf cryptocurrencies gebruikt. Maar alle vijf erg interessant. Dit zijn de volgende cryptocurrencies:
- Bitcoin (BTC)
- Ethereum (ETH)
- Ethereum Classic (ETC)
- Litecoin (LTC)
- Bitcoin Cash (BCH)
Is de bitflyer ook veilig?
De Bitflyer lijkt zeker heel erg veilig te zijn. Er zijn veel mensen die hun geld hebben toevertrouwd aan Bitflyer. Doordat ze eerder gehackt zijn is er nu een veiliger systeem. Enkele beveiligingsfuncties zijn:
- De gegevenscommunicaties worden versleuteld door SSL-communicatie
- Invoering via Digicert- SSL-serversertificaten
- Bescherming van de interne omgeving met een firewall
- Tweestapsverificatie
- Automatische time-out
- Multi-handtekening
- Meer dan 80 % van de Bitcoins wordt offline opgeslagen
- Bitcoin daemen ontwikkeld in-house
- CSRF-Maatregelen
- SQL injectie preventie maatregelen
- XXS Metingen
- Identiteitsverificatie door middel van een telefonische bevestiging voordat er bevestigingen worden door gevoerd op je account
- De bitcoin storting en transacties worden door echte mensen geverifieerd.
- Gescheiden beheer van klantactiva
Conclusie
De bitflyer exchange is een gemakkelijk te gebruiken crypto currency-platform wat eigenlijk heel goed is voor beginners maar ook voor de gevorderde handelaren. Het is te gebruiken in Japan, Europa en Verenigde Staten. Het is dan ook gelicentieerd en gereguleerd.
Het is een beginnersvriendelijke en veilige service om crypte te kopen en verkopen. Er kan al gehandeld worden met één euro op Bitflyer. Het heeft gebruiksvriendelijke interface, lage vergoedingsstructuur, aangepaste ondersteuning en eersteklas beveiligingsfuncties. Het mooie is dat het waarschuwingssysteem helpt wanneer je ergens op vastloopt.